Eseuri Literare

Povestea unei palme!

de Marius Herța

 

 

Romanul de debut, Povestea unei palme!, al tânărului Marius A. Herța este o pledoarie pentru non-violență, extrem de nouanțată pe exemplul unei familii bogate, căruia nu-i lipsește nimic și nu ar avea motive să alunece pe această pantă. Și totuși …  inevitabilul se produce, iar sfârșitul este tragic.

Din acel moment, au devenit de nedespărţit. După o perioadă de timp, în care ei s-au cunoscut mai bine, el şi-a luat inima în dinţi şi a invitat-o la reşedinţa lui din Berinsfield, unde părinți lui îi construiseră, drept cadou, o casă. Casă care, împreună cu terenul şi lacul din împrejurimi, se întindea pe o suprafaţă de douăzeci şi patru hectare.

Ea a rămas, pe de o parte, plăcut impresionată de decizia lui de a nu dormi împreună, conformă cu promisiunea că nu o va grăbi, dar pe de altă parte, dezamăgită că, după atâtea surprize şi lucruri frumoase din acea zi, n-o lăsase să-i arate dorinţa ei. “Oare de ce a spus unde îl găsesc, dacă am nevoie de ceva?” se întrebă ea, cu un zâmbet pe buzele cărnoase şi umede.

 

  • Anul apariţiei: 2013
  • ISBN: 978-973-7768-83-4
  • Cod intern: MH1
  • Format: A5, broșat
  • Numar pagini: 208

Fragmente din carta Povestea unei palme!  (PDF): Pag.9-10