Științe Agricole

Zootehnie generală şi Alimentaţie

de Nicolae Marcu şi Daniel Mierliţă

 

Lucrarea, având la bază contribuţia înaintaşilor (G.K.Constantinescu, Al. Furtunescu, E.Negruţiu, I.Angelescu, V.Creţa, N.Camalesa, P.Marian ş.a.) şi completată cu cele mai noi realizări, include în conţinutul său principiile şi aspectele generale ale ştiinţei şi tehnologiilor de creştere şi exploatare a animalelor. Clasic zootehnia generală cuprinde sistematica zootehnică, adaptarea, aclimatizarea şi degenerarea raselor, studiul exteriorului, producţiile, reproducţia, creşterea tineretului, elemente de zooigienă şi probleme generale de alimentaţie.

Conţinutul enunţat este structurat în două mari părţi, prima parte cuprinde aspectele de zootehnie generală, partea a doua cuprinde principalele elemente de alimentaţia animalelor domestice.

Elaborată în conformitate cu programa analitică a disciplinei, lucrarea se adresează studenţilor din cadrul secţiilor facultăţii de agricultură şi nu numai, pentru a se putea informa asupra aspectelor generale din domeniul creşterii animalelor.

Cu toate că are un caracter preponderent didactic, lucrarea poate constitui o importantă sursă de informare şi pentru alţi studenţi, pentru fermierii şi crescătorii particulari, pentru nespecialişti în domeniu, aceştia putând găsi în ea multe răspunsuri la chestiunile care îi preocupă. Stilul concis şi modul sintetic de redare a problematicii scuteşte cititorul de consultarea unei prea ample bibliografii de specialitate.

 

  • Anul apariţiei: 2006
  • ISBN: 978-973-7768-18-3
  • Cod intern: NM1
  • Format: 17×24 cm, broșat
  • Numar pagini: 476

 

STOC EPUIZAT