Literatura Universală

”Un trandafir pentru ochii Hafeezei” şi alte povestiri

de Mohammad Ali Taha

 

Pret: 26.00 RON

 

Cartea prezintă o selecţie de povestiri scrise de Taha, reprezentând o varietate de teme, stiluri, perioade istorice, contexte, accente, tonuri, limbaje, descrieri şi personaje, cu intenţia de a-l ajuta pe autor să intre în ceea ce Edward Said numea: „Marea casă cu multe ferestre ale culturii umane, ca un întreg”.

Antologia de povestiri a scriitorului palestinian Mohammad Ali Taha reprezintă cu siguranţă o apariţie inedită în publicistica din România.

Cititori vor descoperi o lume fascinantă, exotică şi umană, care le va permite cunoaşterea şi înţelegerea ei.

  • Titlul original: “A rose to Hafeeza’s eyes” and other stories
  • Traducerea: Violeta Kelemen
  • Anul apariţiei: 2010
  • ISBN: 978-973-7768-63-6
  • Cod intern: MAT1
  • Format: 14,5×20,5 cm, broșat
  • Numar pagini: 254

„Beletristica scrisă de domnul Mohammad Ali Taha se înscrie în filonul generos al literaturii şi civilizaţiei Orientului apropiat, conturând cu forţă şi fineţe în cazul volumului antologic de faţă, prin nuvelele şi povestirile cuprinse, perle şi mozaicuri de viaţă, înţelepciune şi profunzime a cunoaşterii unei lumi reale, diferită de cea occidentală. Este lumea arabă şi civilizaţia acesteia în contemporanietate. Un trandafir care înfloreşte pentru a dezvălui atât înţelepciuni din Sure, dar şi totodată întămplări cu tâlc, cu sens şi farmec atât de subtil, realist şi meşteşugit construite, încăt îţi revin în minte odată citite, apoi încă odată şi iar, dezvăluind pentru cititorul rafinat, noi şi noi sensuri. Esenţa acestui volum este o fereastră deschisă spre orizonturile şi umanismul literaturii arabe, a stilului şi felului de a fi”

Critic literar, conf. univ. dr. Dan Aurel Banciu, Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad